Musea

Wil je tijdens je verblijf graag een museum bezoeken? Hieronder hebben we enkele tips.

Het Boerenbondsmuseum Gemert

Het Boerenbondsmusuem Gemert, biedt een unieke combinatie van bezienswaardigheden die u nergens in Nederland binnen één museum vindt:

  • Het boerderijgedeelte met levende dieren zoals die waren gehuisvest rond 1900, een bijenhal, een kinderboerderij en een handkracht-boterfabriek;
  • Permanente en wisselende tentoonstellingen;
  • Tuinen en akkers die zijn ingericht en bewerkt zoals in het begin van vorige eeuw;
  • Een veldkapel aan het karrenspoor;
  • Een heus dorpsplein met daaraan gelegen een schop.
Meer informatie
Tel. (0492)36 64 44

Kasteel in Gemert

Het Kasteel van Gemert is een kasteel dat zich bevindt in het centrum van Gemert. De bouw van dit kasteel is begonnen in 1391. Het werd bewoond door de ridders van de Duitse Orde en het is gebouwd in opdracht van de Commandeur Hendrik Reinaart van Husen.

Meer informatie

Klokkenmuseum Asten

Het museum heeft de grootste collectie luidklokken en beiaarden (klokkenspellen) ter wereld. In een tijdlijn volgt u alle thema’s die met de klok te maken hebben. Vanaf de oorsprong en het luiden van de klok tot en met het klokkengieten, klinken als een klok, uurwerken en beiaarden. In de fraaie grote zaal zijn de “Klokken van de wereld” geëxposeerd met schitterende exemplaren uit alle werelddelen.

Meer informatie
Tel. 0493-691865

Museum voor Religieuze Kunst Uden

Het “Museum voor Religieuze Kunst” werd in 1973 opgericht. De toen nog bescheiden collectie werd tentoongesteld in een vrijgemaakte vleugel van de abdij Maria Refugie van de zusters Birgittinessen aan de rand van Uden. In de loop der jaren is de collectie expansief gegroeid, werd het museum diverse malen uitgebreid en verrijkt met een kruidentuin.

Meer informatie
Tel. 0413-263431

Oorlogsmuseum Overloon

Oorlog hoort in het museum. Dat is het motto van het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum, dat één van de twee thema-musea van het Liberty Park is. In het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum wordt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog gepresenteerd.

Meer informatie
Tel. 0478-641820